Kik álmodták meg a kincsestárat?

 

Horváth Csaba és Horváthné Korom Zita - a geológus házaspár.

 

 tel: 30/381-3271  vagy 30/919- 0688

 

e-mail: geologuskoszeg@gmail.com

 

 

 

9476 Zsira Locsmándi u. 8. (az ausztriai Lutzmannsburg szomszédságában, a Sonnentherme fürdőtől 800 m-re)

 

A geológia az életünkben: Mindketten a Szabó József Geológiai Szakközépiskolában tanultunk Tatabányán. Ottani tanárainknak nagyon sokat köszönhetünk! Aztán mindketten az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Karán folytattuk tanulmányainkat, így lettünk okleveles geológusok. Az egyetemen is voltak természetesen olyan tanáraink akiktől rengeteget tanulhattunk. (Muszáj kiemelnem Sasát, akinek nem tudtunk olyan követ mutatni, hogy ne azzal kezdje csillogó szemmel, hogy ez nagyon érdekes, mert.... így lehet igazán elvarázsolni....)  Mindketten az őslénytan felé kacsingattunk, valahogy az lett a szívünk csücske. Az élet ide-oda vetett minket, dolgoztunk geológusként és nem geológusként, de a hobbink mindig a kövek világa maradt... És az, hogy továbbadjuk e kincset a "laikusoknak". A rácsodálkozást, hogy milyen érdekes az "élettelen"  világ... Zsirán, az ausztriai Lutzmannsburg (Locsmánd) mellett találtunk otthonra, és itt hoztuk létre kincsestárunkat.
Gyerekeink néha már unják a kőfejtőket, de azért élvezik, ha találnak valami kincset. A TERMÉSZET kincsestárából! TERMÉSZET s.n. !

A TERMÉSZET az életünkben: A TERMÉSZET nem csak a szakmánk, de az életünk meghatározója is. Valljuk és éljük is az elvet: az ember a világé... Nekünk kell harmóniában élni a természettel, mert nem urai, hanem részei vagyunk e világnak. Önellátásunkat biotermesztéssel biztosítjuk (és igyekszünk egyre nagyobb szeletet biztosítani) és remekül tudjuk használni a vadon termő növényeket és gombákat. Ökológiai szemlélettel élünk, mind a fogyasztás, mind az energiafelhasználás és környezetkímélés területén. Betegség esetén a is igyekszünk a TERMÉSZET gyógyító ereje felé fordulni (homeopátia, gyógynövények stb.). Hisszük, hogy a TERMÉSZET biztosítja az ember számára a harmóniát, ha összhangban élünk vele!

Az alkotás az életünkben: Csaba remekül bánik a fával, csonttal, kővel  és ha ideje engedi egyedi ajándéktárgyakat készít. Zita kreativitása környezetünk hangulat teremtésében mutatkozik meg, de szívesen tervez és csinál kisebb tárgyakat, egyedi ékszereket is. Kincsestárunkban elsősorban saját készítésű, a TERMÉSZET harmóniáját tovább adó termékeinket vásárolhatja meg!

A jelen és a jövő: Tervünk, hogy a TERMÉSZET s.n. Kincsestár szolgáltatásait folyamatosan bővítve egyre több ember megismerhesse a TERMÉSZET nyújtotta harmóniát. 2014-ben indítuttuk el a TERMÉSZET s.n. Zöldségközösséget, mely egészségügyi okok miatt most átmenetileg szünetel, de reméljük nem véglegesen.

 Tanulmányaink:

Szabó József Geológiai Szakközépiskola Tatabánya

Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Kar geológus szak, környezetföldtani szakirány

Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola művelődésszervező szak nonprofit menedzseri szakirány (Zita)

Gödöllői Agrártudományi Egyetem Vezető és Továbbképző Intézet gombavizsgáló szakellenőr tanfolyam, gombaszárítmányok ismerete tanfolyam (Csaba)

Gyakorlatunk (munkahelyek, a teljesség igénye nélkül :)

Újreál Középiskolák - Budapest

ELTE TTK Kőzettan Tanszék - Budapest

Burattínó Hátrányos Helyzetű Gyerekekkel Foglalkozó Iskola Alapítvány - Budapest

Magyar Geológiai Szolgálat -  Sopron

Központi Bányászati Múzeum - Sopron

Alpokalja Kistérség - Lövő

Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona - Zsira

Környezetvédelmi Felügyelőség - Szombathely

Kőszeg Város Önkormányzata

Írottkő Natúrparkért Egyesület
 

RÓLUNK ÍRTÁK:

Lassan terjed a hírünk, ami nagyon jó :) ! Szeretnénk mindenkivel megosztani, hogy mit is írnak rólunk mások. Reméljük a lista folyamatosan bővülni fog...(a névre kattintva elérhetőek a cikkek)

 Ezt írja a(z):

www.zsira.com - határtalan élmények

Kisalföld 2012. augusztus 9.

Répcevidék 2012. augusztusi száma 14. oldal

ORF Burgenland - Volksgruppen.orf.at. 2012.08.11.

Vas Népe Napilap 2012. aug. 17.

Az Alpokalja-Ikva mente LEADER EGYESÜLET videófilmje az Alpokalja aktív turisztikai lehetőségeiről

A HAZAHÚZÓ tévéműsor Sopronhorpácsot és Zsirát bemutató része. Zsira kb. a 26. percnél kezdődik...

Vas Népe Napilap 2015. július 2.