TERMÉSZET(e)S(e)N Kincsestár

A TERMÉSZET(e)S(e)N Kincsestárban tavasztól őszig ELŐZETES BEJELENTKEZÉS alapján bármikor fogadjuk vendégeinket (30/381-3271 30/919-0688)!

Belépő 2 órás programra 1000 Ft/fő,   családi belépő (1-2 felnőtt, 2-3-4 gyerek) 4000 Ft. Csoportoknak 800 Ft/fő.

Külön programok vulkánkitörés, drágakőmosás 500 Ft/fő /program

Geológusként régi álmunk volt, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol a gyerekek és a rácsodálkozásra még képes felnőttek úgy ismerkedhetnek a "kövek" világával és a TERMÉSZET más érdekességeivel, hogy az ismerkedés igazi élményt adjon! Ahol minden megfogható, kipróbálható, lehet kísérletezni vagy varázsolni (csak elnevezés kérdése). Olyan helyet ahol ha valakinek van türelme és ideje (nyugdíjasok előnyben!) az megtanulhat olyan fortélyokat is, hogy pl. hogyan lehet egy agyagból elővarázsolni a sok millió éves, fantasztikus alakú mikroszkopikus ősmaradványokat, vagy hogyan lehet megtudni, hogy mit eszik a bagoly...

"Békebeli" otthonunk varázslatos kertjében végre megalkottuk a HELYET, a TERMÉSZET S.N. Kincsestárat. Saját tervvel és saját kivitelezéssel, szóval sok munkával, szívvel és lélekkel. Kincsestárunkban tehát olyan gyerekprogramokkal és felnőttprogramokkal várjuk vendégeinket amelyek érdekesek is és tanítanak is (úgy, hogy észre sem veszik). Kincsestárunk nem a világ végén van, ZsiránBükfürdőtől 12 km-re (végig kerékpárúton lehet kerekezni!) és a lutzmannsburgi Sonnentherme fürdőtől pedig pontosan 800m-re (lemértük...) található és KÍVÁNCSI vendégeket vár természet s.n. (vagyis természetesen) a TERMÉSZET kincseivel!

Nálunk (majdnem) minden újrahasznosított természetes anyagokból készült és életmódunkkal is adunk arra, hogy ne terheljük feleslegesen a természetet, melynek ugyanolyan részei vagyunk mint pl. egy kis hangya...

A gyerekek imádják a varázslatokat, hát megtanítjuk nekik, hogy az ásványok, ősmaradványok és kőzetek világával hogyan lehet varázsolni. Mert van olyan ásvány ami mindenből kettőt csinál és megtanít minket arra is, hogyan lehet otthon fellelhető egyszerű anyagokból eltüntető varázslatot csinálni...És még ezer érdekes dolgot mutatunk aminek alapjai az "unalmas" természettudományok. Amelyek egy csöppet sem unalmasak! Varázslatosak!

E mellett nem rejtjük véka alá kreativitásunkat sem, és saját készítésű, természetes anyagokból (ásványok, drágakövek, sok millió éves ősmaradványok, fa...) készített ajándéktárgyakat kínálunk vendégeinknek. 

Programjainkat modul rendszerben kínáljuk vendégeinknek így mindenki ideje, érdeklődése és pénztárcája szerint válogathat. Moduljaink a következők:

1. Az ásványok titkai avagy kézzelfogható érdekességek az ásványok világából...

2. Évmilliók emlékei avagy vizsgáljunk ősmaradványokat!

3. Vulkánok és kőzetek nyomában avagy miről mesélnek a körülöttünk lévő "kövek"...

4. TERMÉSZET búvárkodás avagy a mai élővilág és a geológia találkozása no és "A" mikroszkóp...

Fontos, hogy nem csak gyerekeket várunk, a programok felnőtteknek is szólnak!