a TERMÉSZET a legjobb gyógyító - avagy a ZEOLIT ásványok csodálatos világa

zeolit ásványok

Tudtad? Magyarországon gyártott zeolit alapú termékeket mostantól nálunk is vásárolhatsz! BIO-, NYOM-, RITKAELEM-TARTALOM: Fe, Mg, Ca, Na, K, Li, B, I, Br, Si, Ti, Cr, Mn, Co, Cu, Zn, Se, Mo, Bi, V, Rb. A zeolitok mellett szükségszerűen jelenlevő savanyú vulkáni üveg egész sorozat biológiailag fontos nyomelemet hordoz. Ezek az élőszervezetek számára fontos elemek a zeolitos kőzetekből felvehetőek. Nyomelemes hiánybetegségeink kezelése alapozhat erre a tulajdonságra. No és még valami:
Az élő szervezetek baktériumflórája rezisztens a zeolit ásványokra. Ezek az anyagok az élő szervezetekbe, azok rendszereibe károsodás nélkül bevihetők. Hogy miért fontos ez?
Ez a tulajdonság nemcsak testkoherens hordozóanyag rangra, de egyenesen gyógyszeripari, élelmiszeripari alkalmazásra jelölik a természetes zeolitásványokat.
Egyes patogén baktériumfajok rendkívüli erősen kötődnek a zeolitszerkezetekhez. Így pl. a zeolitszuszpenzió alkalmas staphylococcus vagy E-coli baktériumállományok szaporodásának gátlására, koncentrációjának csökkentésére. Ilyen vonatkozásban kapnak szerepet a természetes zeolitok az emberi egészségügy aktuális problémáinak megoldásában is. Egyes baktériumok sejtmembránján a zeolitok ioncseréje membránzavart okoz. A membránzavar gátolja a baktériumok pl. meningococcus, streptococcus szaporodását. A természetes zeolitok így új szelektív fertőtlenítési lehetőségeket is hordoznak....