Óvodák figyelmébe ajánljuk

óvoda természetismeret

Hordozható kincsesládás programunkat szívesen elvisszük az óvodákba is.

Egy kis ízelítő abból, hogy miről is mesélhetnek a kövek:

A KÖVEK MESÉLNEK…. CSAK ÉRTENI KELL A NYELVÜKÖN! GYERE, HA KÍVÁNCSI VAGY MI MEGTANÍTUNK „KŐÜL”!

Bár németül még csak most tanulunk, a kövek nyelvét már több mint 20 éve ismerjük! Geológusok vagyunk! Ha tudnád milyen érdekes a kövek világa! Csupa titok, csupa meglepetés!

Szerinted öreg a kő……?

Szerinted lehet követ enni….?

Szerinted tud úszni egy kő…?

Van egy nagy kincses ládánk. (Otthon pedig egy egész kincsestárunk!) Amit kiveszünk a kincses ládából, azt mind megfoghatod, kipróbálhatod! Ezek a kövek bizony beszélnek! Elmeséljük Neked, hogy mit mondanak!

A kincses ládában lévő kövek meséi:

A kalcit meséje – egy varázs kő ami mindenből kettőt csinál! (izlandi pát)

A drágakövek elmesélik, hogy miért, mi megmutatjuk hogyan tudsz drágakövet mosni a patak hordalékból! (amit sikerül kimosnod elviheted…)

Az ősmaradványok meséje – hogyan marad meg egy ősi állat vagy növény maradványa sok millió éven keresztül? (készíts te is lenyomatot…)

Egy fa meséje arról, hogyan vált kővé! (vajon felismered melyik fa mai és melyik megkövesedett...?) 20 millió éves csigák mesélnek – megtalálod őket a homokban? (amit megtalálsz neked adjuk- De aztán ne felejtsd el, hogy úgy kell nekik köszönni, hogy : Csókolom! Nagyon-nagyon- nagyon öregek!)

Mesélnek a vulkáni kövek – és mi is mesélünk neked arról, hogy hol találkoztunk velük , és megmutatjuk hogyan csinálhatsz vulkánkitörést málnaszörpből!

Mesélnek a csillogós kavicsok! (elárulom, hogy minket is ők varázsoltak el 5 évesen, ezért (is) lettünk geológusok….)

A lágyszívű kövek meséje – amelyeket a körmöddel is meg tudsz karcolni!

Aztán meghallgathatod meséjét – és megtudhatod, hogy ugyan honnan veszi a bátorságot, hogy csak úgy hozzáragadjon a nyelvedhez! (haza is viheted, hogy otthon meg tudd mutatni anyának, apának, tesónak, nagyapónak, nagyanyónak – mert egyébként tuti, hogy nem hiszik el!)